Klauzula informacyjna RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Daniel Gumieniak prowadzący działalność gospodarczą pod firmą: 

Firma Wielobranżowa Daniel Gumieniak

ul. Senatorska 36/2

58-316 Wałbrzych

E-mail: sklep@mototir.pl

tel. 695 276 605

2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu zawarcia i realizacji umowy oraz archiwizacji przekazanych danych na podstawie art. 6 ust 1 ppkt a.) ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE)

3. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą: Firma Wielobranżowa Daniel Gumieniak w Wałbrzychu, kancelaria prawna m.in. celem dochodzenia roszczeń, zewnętrzne biuro rachunkowe, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, serwis allegro.pl oraz inne podmioty prawa upoważnione na podstawie przepisów prawa. Adres e-mail klienta oraz informacje o zakupionych produktach mogą zostać przekazane (po udzieleniu odpowiedniej zgody podczas składania zamówienia) spółce Ceneo Sp. z o. o. z siedzibą w Poznaniu - operatora serwisu ceneo.pl w celu wysłania wiadomości e-mail do klienta z prośbą o wyrażenie opinii o sklepie oraz o zakupionych produktach.

Sklep internetowy powiązany jest z narzędziami analitycznymi Google Analitics udostępnianymi przez "Google" (Google, Inc.), które służą profilowaniu klientów w celach lepszego dopasowania jakości usług.

4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji i archiwizacji umowy a w pozostałych przypadkach do czasu wycofania zgody.

6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

7. Administrator przewiduje podejmowanie decyzji w sposób zautomatyzowany oraz profilowanie Pani/Pana osoby w celu lepszego dopasowania jakości usług.

8. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

9. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne, jednakże nie podanie danych osobowych uniemożliwi nam przyjęcie i realizację zamówienia.